Hurtigladeutbyggingen holder ikke tritt med elbilbruken, og derfor ønsker fylkeskommunen å styrke den grønne omstillingen og hensynet til miljøet.
– Formålet med prosjektet er å sikre bedre allment tilgjengelig ladeinfrastruktur i områder hvor det ikke er kommersielt grunnlag for slik etablering, sier fylkesråd for samferdsel Agnete Masternes Hanssen, Arbeiderpartiet. Ladestasjonen skal være enkel å bruke med flere betalingsmuligheter. Vi ønsker å gjøre det lettere for folk å velge klimavennlig.
Ferdig installerte ladere i et ladehabitat
Supercharge AS leverer ferdig installerte ladere i en konstruksjon, ladehabitat. Konstruksjon er laget med tanke på drift i værutsatte områder, samt en funksjonell utforming som tar hensyn til enkel betjening fra bruker. Ladehabitatet blir sammenstilt i Supercharge lokaler på Randaberg i Rogaland fylke.
Supercharge har egen helpdesk som er operativ døgnet rundt alle dager i året for å bistå kunder dersom det oppstår problem med laderne eller betalingssystemet.
Ladestasjon vil ha samlet ladekapasitet på 322 kilowatt installert effekt fordelt på 2 stykker 150 kilowatt* DC ladere og 1 stykke AC 22 kilowatt. Med dynamisk lastbalansering vil en ha kapasitet på 150 kilowatt med 300 ampere ladekabler på hvert CCS2 uttak. For CHAdeMO uttak vil en ha maksimum lade-effekt på 60 kilowatt.
«Det elektriske Troms»
Hurtigladestasjonen er en del av prosjektet «Det elektriske Troms», som er finansiert av Enova, fylkeskommunen og Troms Holding AS. Fylkeskommunen skal også etablere hurtigladere på Sommarøya, Hansnes, Refsnes og Sørreisa i Troms.
Plasseringen av ladestasjonen ved Evenskjer vil drøftes nærmere med kommunen.
Kontaktperson er fylkesråd for samferdsel, Agnete Masternes Hanssen, Arbeiderpartiet, telefon 940 57 090,